Tapahtumat

 

Tulevat tapahtumat

Kuvassa kuvituksena epäsäännöllisiä valkoisia ja keltaisia muotoja sinisellä pohjalla, sekä teksti "The Nordic Forum on Youth, Peace and Security. Helsinki, Finland 22.-24.9." Kuvassa on lisäksi järjestäjien, rauhanviikon, YPS-agendan ja tapahtuman rahoittajan logot.

Pohjoismainen nuoret, rauha ja turvallisuus -foorumi

Suomen YK-nuoret on käynnistänyt pohjoismaisen Nuoret, rauha ja turvallisuus -yhteistyön. Olemme yhdistäneet voimamme UN Students of Norway:n ja National Council of Swedish Youth:n (LSU) kanssa tuodaksemme yhteen pohjoismaiset 2250 -toimijat. Muilla alueilla maailmaa on jo olemassa alueellisia yhteenliittymiä ja verkostoja. Tämä on jotain, mikä on puuttunut Pohjoismaista ja johon haluamme kylvää siemeniä kohti pitkäjänteistä ja kestävää yhteistyötä alueellamme. Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa pohjoismaisten nuorten rauhanrakentajien valmiuksia ja tukea heidän työtään kansallisissa yhteyksissä, mukaan lukien kansallisten 2250-toimintasuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista.

Tämän yhteistyön käynnistämiseksi Suomen YK-nuoret, UN Students of Norway ja LSU järjestävät ensimmäisen pohjoismaisen nuoret, rauha ja turvallisuus -foorumin Helsingissä 22.-24.9.2023. Tarkoituksena on kokoontua yhteen, kartoittaa yhteiset asiat ja agendat sekä muodostaa kestävä pohjoismaisten 2250 -toimijoiden verkosto.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://forms.gle/vX5fZA5YWSzyYeGPA

Tapahtumaa rahoittaa Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoitusohjelma Norden 0-30.

 

Kansainvälisen politiikan tulevaisuusfoorumi

Kuvassa puhelinhälyytys, joka muistuttaa Kansainälisen politiikan tulevaisuusfoorumista.

Helsingissä järjestettävä Kansainvälisen politiikan tulevaisuusfoorumi kokoaa yhteen nuoria vaikuttajia, asiantuntijoita, poliitikkoja ja järjestöjä keskustelemaan kansainvälisen politiikan tulevaisuudesta ja nuorten vaikutusmahdollisuuksista siihen. Ohjelmassa on korkeatasoisia paneeleita, mielenkiintoisia työryhmiä yhdessä kansainvälisen politiikan konkareiden ja asiantuntijoiden kanssa sekä Chatham House-keskusteluja polttavista globaaleista haasteista.
Paikkoja on rajoitettu määrä. Laitamme viestiä ilmoittautumisen auetessa, mutta laitathan päivämäärän jo kalenteriisi!

Mitä? Kansainvälisen politilkan foorumi
Missä? Helsingissä 8.-9.9.2023
Miksi? Koska kansainvälinen politikka on murroksessa ja nuorten tule antaa äänensä kansainvalisestä politiikasta käytävään keskusteluun.

Ilmoittaudu mukaan perjantain ohjelmaan.

Nuorten rauhanviikko

Kuvassa kuvituksena epäsäännöllisiä muotoja ja teksti: Nuorten rauhanviikko, Youth Peace Week, 18.-24.9.

Tervetuloa taas Nuorten rauhanviikolle! Nuorten rauhanviikkoa vietetään tänä vuonna 18.9.–24.9., ja se on tänäkin vuonna täynnä innostavia ja kiinnostavia tapahtumia. Tutustu tarkemmin Nuorten rauhanviikkoon ja sen ohjelmaan sen omalla sivulla.

 

Menneet tapahtumat

Pohjoismainen nuorisovaihto vihapuheesta

8.-10. toukokuuta 15 nuorta Norjasta saapui Suomeen kehittämään taitojaan, tietojaan ja osaamistaan vihapuheen ehkäisemisessä ja siihen reagoimisessa. Kutsuimme myös 15 nuorta Suomesta mukaan vierailulle jakamaan kokemuksia, hankkimaan uusia ystäviä ja oppimaan yhdessä.

Vierailun aikana tapasimme saamelaisten, romanien, Lgbtq+:n ja vammaisten oikeuksien puolesta työskenteleviä aktivisteja ja järjestöjä saadaksemme lisätietoja heidän kamppailuistaan ja kokemuksistaan vihapuheen kanssa. Vierailimme vihapuheen parissa työskentelevien valtion toimijoiden, kuten poliisin, oikeusministeriön ja sisäministeriön luona. Kiinnitimme myös erityistä huomiota siihen, kuinka voimme käyttää koulutusta edistämään ihmisoikeuksia ja torjumaan vihapuhetta.

YK-nuorten viikonloppu

Meillä on ilo kutsua sinut tulevaan vuosittaiseen YK-nuorten viikonloppuun: kokoontumis- ja koulutustapahtumaan, joka järjestetään 1.4.2023-2.4.2023 Helsingin Allianssi-talossa. Varmista paikkasi bion linkistä!
Tämä tapahtuma on loistava tilaisuus YK:n jäsenille, vapaaehtoisille, hallituksen jäsenille ja sidosryhmille eri puolilta Suomea kokoontua, oppia, kasvaa ja olla yhteydessä. Halusitpa sitten oppia uusia taitoja, rakentaa suhteita muihin nuoriin tai vain olla osa maailmanlaajuista muutoksentekijäyhteisöä, tästä tapahtumasta löytyy jokaiselle jotakin.
Tapaamisessa on mukana tiiminrakennustoimintaa sekä useita Suomen YK:n järjestämiä työpajoja ja koulutustilaisuuksia. Nämä istunnot tarjoavat arvokkaita työkaluja ja tietoa muutoksen aikaansaamiseksi organisaatiossasi, yhteisössäsi ja sen ulkopuolella.

Ideathon

Tule ratkaisemaan rauhan haasteita!

Suomen YK-nuoret järjestää 27.1.-28.1. ideathon-kilpailun, jossa nuoret pääsevät ratkaisemaan rauhantyön ajankohtaisia ja keskeisiä haasteita. Kukin ryhmä saa pohdittavakseen tietyn ongelman, johon heidän on annettava oma, nuorekas ratkaisuehdotuksensa.

Paras ratkaisuehdotus palkitaan tuhannen euron palkintopotilla, ja kukin ryhmä pääsee myös kehittelemään ideaansa eteenpäin asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ry:n, Suomen Lähetysseuran, Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen ja Erätaukosäätiön kanssa.

Tuletko sinä mukaan ratkaisemaan rauhankysymyksiä? Lue lisätietoa alta ja ilmoittaudu mukaan!

Tapahtumaan kuuluu maanantaina 23.1. kello 17-19 järjestettävä etäkoulutus, jossa osallistujat saavat käytännön eväitä ja työkaluja ratkaisuehdotuksiensa tekemiseen. Koulutuksessa käydään läpi niin Suomen 2250-prosessia kuin suunnittelun työvaiheitakin. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä taustatietoja näistä aihepiireistä – koulutus tarjoaa kaiken tarvittavan taustatiedon, ja kilpailijoilta odotetaan vain luovuutta ja kiinnostusta rauhanteemoihin liittyen.

Varsinainen kilpailu alkaa perjantaina 27.1. kello 17-20 Allianssi-talolla Helsingissä. Kilpailijat pääsevät tapaamaan tiiminsä ja kuulevat ensi kertaa tehtävänannon, jota he ratkaisevat. He saavat syventyä tehtävän taustoihin ja lauantaina 28.1. kilpailijoilla on koko päivä aikaa työstää ratkaisujaan hyvässä seurassa. Illalla ratkaisut toimitetaan raadille, ja voittajat julkaistaan erillisessä palkintogaalassa lauantaina 4.2.

Voit osallistua kilpailuun Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa tai etänä, jolloin työskentelet ryhmäsi kanssa Zoomin välityksellä. Olet tervetullut kavereiden kanssa tai yksin – jaamme teidät ryhmiin, ja ideathon onkin mahtava paikka tutustua uusiin maailmasta kiinnostuneisiin ihmisiin ja löytää kavereita! Ryhmät jaetaan myöhemmin aihepiiritoiveiden perusteella. Kilpailu on tarkoitettu 15-29-vuotiaille nuorille (alaikäinen, pyydäthän huoltajasi suostumuksen).

Tarjoamme lauantaina paikan päällä osallistuville aamiaisen, lounaan ja illallisen.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta! Lisätietoja voit kysyä joko Instagramissa @youthpeaceweek tai Nuoret ja Rauha -koordinaattoriltamme Sini Al-Fraidawilta, sini.al-fraidawi@yknuoret.fi.

Skip to content