Strategia 2019-2021

Suomen YK-nuorten strategiset linjaukset edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden tunnettavuutta nuorten keskuudessa. Toiminnan tarkoituksena on tarjota nuorille vaikuttamiskanavia ja osallistua aktiivisesti yhteiskunnan kehittämiseen ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentamiseen.

YK-nuorten toimintaa ohjaavassa strategiassa yhdenvertaisuus, kansainvälisyys, rohkeus ja vaikuttavuus ovat keskeisiä arvoja. Järjestön visio on rakentaa vaikuttavien nuorten yhteisö, joka toimii kestävän yhteiskunnan rakentamiseksi ja tukea nuoria aktiivisina maailmankansalaisina.

  • Vuonna 2019 Suomen YK-nuoret toimii YK:n 2250 eli nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman parissa edistäen nuorten roolia konfliktinratkaisussa ja turvallisen yhteiskunnan rakentamisessa.
  • Strategiassa vuoden 2020 tavoite on, että nuoret ymmärtävät kestävän kulutuksen merkityksen ja näyttävät yhteiskunnassa esimerkkiä kestävän kulutuksen valinnoillaan.
  • Kolmivuotinen strategia huipentuu vuoden 2021 teemavuoteen sukupuolten välisestä tasa-arvosta. YK-nuorten tavoitteena on lisätä nuorten ymmärrystä sukupuolten välisen tasa-arvon suurimmista esteistä ja kannustaa toimintaan niiden vähentämiseksi.

Strategian pdf-version löydät tästä linkistä.

Skip to content