Kotimaan toiminta

Suomen YK-nuorten kotimaan toiminnassa hallituslaiset ja vapaaehtoiset osallistuvat erilaisten projektien ja tapahtumien toteuttamiseen, kampanjoiden ja kannanottojen laatimiseen sekä järjestävät, koulutuksia, työpajoja ja kouluvierailuja. Olemme Suomen ainoa kansallinen YK-asioita edistävä nuorisojärjestö ja meidät voi tilata puhujiksi sekä kouluttajiksi. Ota tällöin yhteyttä meihin sähköpostitse hallitus@yknuoret.fi.

Teemme töitä muun muassa seuraavien teemojen parissa: YK- ja monenkeskinen järjestelmä, YK-uramahdollisuudet, ihmisoikeudet, ilmastonmuutos, 2250: nuoret, rauha ja turvallisuus, kestävän kehityksen Agenda2030 tavoitteet, globaalit kehityskysymykset sekä vaikuttamis- ja järjestötyö kansainvälisessä nuorisojärjestössä.

Keskeisiä ja jokavuotisia kotimaan tapahtumiamme ovat Nuorten rauhanviikko syyskuussa sekä Nuorten ja opiskelijoiden YK-viikonloppu loppusyksystä.

Kotimaan toiminnan tarkoituksena on lisätä YK:n tunnettavuutta nuorten keskuudessa, osallistua ja vaikuttaa nuoria koskevaan päätöksentekoon sekä tuoda nuorten ääntä esiin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Suomen YK-nuorten toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten tietoa YK:sta ja taitoa osallistua ajankohtaiseen keskusteluun merkittävistä globaaleista ilmiöistä ja tapahtumista. YK-nuoret haastaa nuoria pohtimaan globaaleja kysymyksiä ja näkemään niiden kytkökset omaan arkielämään.

Suomen YK-nuorilla on toimintaa kuudella eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Kuka tahansa voi liittyä toimintaan ottamalla yhteyttä Suomen YK-nuoriin tai sen  jäsenjärjestöihin.

Skip to content