Suomen YK-nuorten saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://yknuoret.fi/ ja on päivitetty 25.07.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

 • Havaittava: Puutteita kuvituksen saavutettavuudessa

  Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

  Kaikkien sivuston kuvien vaihtoehtoisia tekstejä ei ole vielä ehditty yhdenmukaistamaan vaatimusten mukaisiksi. Lisäksi kuvituksessa on saatettu käyttää grafiikoita, joiden kontrastisuhde ei ole riittävä. Näissä tapauksissa sama tieto löytyy kuitenkin myös oheisesta tekstistä.

  Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
  • 1.4.3 Kontrasti (minimi)

 

Saavutettavuustyökalu

Suomen YK-nuorten verkkosivuilla on käytettävissä saavutettavuustyökalu, jonka tarkoituksena on tehdä sivuston käytöstä helpompaa erilaisista haasteista kärsiville. Työkalun saa avattua sivuston laidassa näkyvästä kuvakkeesta.

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen saavutettavuus@yknuoret.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Skip to content