Rauhanviikko

Tule mukaan tekemään Nuorten rauhanviikkoa!

Kiinnostavatko rauhan teemat ja nuorisovaikuttaminen? 

Suomen YK-nuorten Nuorten rauhanviikko -työryhmä hakee kahta vapaaehtoista koordinaattoria avustamaan viikon järjestelyissä. Viestintäkoordinaattori avustaa Nuorten rauhanviikon viestinnässä, vetää viestintäkokouksia ja pitää yhteyttä viikon yhteistyökumppaneihin. Tapahtumakoordinaattori koordinoi yhdessä vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa Nuorten rauhanviikon päätösseminaaria.

Viikottainen työtuntimäärä olisi viidestä kuuteen tuntia, mikä lisääntyisi syyskuussa (viikoilla 37 ja 38) tapahtuman lähestyessä. Tehtävästä saat arvokasta työkokemusta ja tutustut muihin rauhan teemoista kiinnostuneisiin nuoriin. Tarjoamme osallistumisesta myös vapaaehtoistyötodistuksen.

Suomen ensimmäinen 16.-21.9.2019 järjestettävä Nuorten rauhanviikko innostaa nuoret työskentelemään yhdessä rauhanomaisen tulevaisuuden puolesta. Luvassa on ympäri Suomen järjestettäviä kouluvierailuja, tempauksia, tapahtumia ja iltaohjelmaa paneelikeskusteluista jalkapallo-otteluihin. Viikko huipentuu kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. järjestettävään seminaariin Helsingissä, jossa syvennytään rauhan teemaan ilmaston ja konfliktien välityksellä.

Nuorten rauhanviikon osallistujat kannustavat Suomea YK:n Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman kunnianhimoiseen täytäntöönpanoon. Me haluamme, että Suomi edistää nuorten asemaa ja osallistumismahdollisuuksia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Lisää rauhanviikosta voi lukea täältä. 

Jos kiinnostuit, lähetä lyhyt motivaatiokirje Emmi Kivelle (emmi.kivi@yknuoret.fi) viimeistään 12.8.2019. Kerro motivaatiokirjeessä, kummasta koordinaattoritehtävästä olet kiinnostunut ja miksi juuri sinä olisit sopiva koordinaattori Nuorten rauhanviikolle.

Valinnasta ilmoitetaan pian haun sulkeuduttua. Toivomme, että koordinaattorit voivat aloittaa tehtävässään mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 15.8.2019.