Rauhanviikko

Syyskuussa järjestetään Nuorten rauhanviikko!

Ahdistavatko jatkuvat uutiset sodista ja konflikteista? Miksi ilmastonmuutosta ei torjuta tarpeeksi tehokkaasti, vaikka muuttuva ilmasto voi pahentaa konflikteja entisestään? Mitä nuoret voivat tehdä näille asioille?

On tullut aika toimia! Suomen ensimmäinen Nuorten rauhanviikko (16.-21.9.) innostaa nuoret työskentelemään yhdessä rauhanomaisen tulevaisuuden puolesta. Luvassa on useissa eri kaupungeissa järjestettäviä kouluvierailuja, tempauksia, tapahtumia ja iltaohjelmaa paneelikeskusteluista jalkapallo-otteluihin. Viikko huipentuu kansainvälisenä rauhanpäivänä 21.9. järjestettävään isoon seminaariin Helsingissä. 

Miksi rauhanviikon tapahtumiin kannattaa osallistua? Viikon aikana kuulet, millaista rauhantyötä nuoret ympäri maailmaa tekevät ja opit ymmärtämään paremmin globaaleja haasteita. Saat myös vinkkejä siihen, miten nuoret voivat edistää rauhaa ja torjua ilmastonmuutosta. Lisäksi pääset tutustumaan muihin näistä teemoista kiinnostuneisiin nuoriin.

Nuorten rauhanviikko muistuttaa siitä, että kestävää rauhaa ei voi saavuttaa ilman nuoria. Suomella on nyt mahdollisuus olla ensimmäinen maa, joka tekee kansallisen toimintasuunnitelman YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle Nuoret, rauha ja turvallisuus. Tämä päätöslauselma numero 2250 nostaa nimensä mukaisesti esiin nuorten roolin rauhan edistämisessä ja konfliktien ehkäisyssä.

Nuorten rauhanviikon osallistujat kannustavat Suomea päätöslauselman kunnianhimoiseen täytäntöönpanoon. Me haluamme, että Suomi edistää nuorten asemaa ja osallistumismahdollisuuksia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Lisäksi kannustamme Suomea pitämään päätöslauselmaa aktiivisesti esillä myös EU-puheenjohtajuuskauden aikana.

Rauhanviikon ohjelmaa ovat järjestämässä Suomen YK-nuoret, Helsingin YK-nuoret, Jyväskylän YK-yhdistys, Tampereen YK-yhdistys, Turun YK-yhdistys, Suomen YK-liitto, Peace United, Changemaker-nuorisoverkosto, European Youth Parliament Finland, Kölvi-toiminta, Sadankomitea, AIESEC Finland, Rauhankasvatusinstituutti, SaferGlobe, Wider Security Network ja African Talent and Change Foundation. Viikkoa ovat tukemassa Eurooppanuoret ja IOM Suomi.

Rauhanviikon ohjelman löydät täältä: yknuoret.fi/rauhanviikko/ohjelma/

Rauhanviikon Facebook-tapahtumaan pääset tästä.