Tiedote: Kestävän kehityksen julistus sai hyvän vastaanoton New Yorkissa

Mene ylös ↑

Tiedote: Kestävän kehityksen julistus sai hyvän vastaanoton New Yorkissa

26.09.2017

Viime viikolla Suomen YK-nuorten, Hämeenlinnan kaupungin ja ITLA:n vaikuttamisprojektia esiteltiin laajasti tapaamisissa New Yorkissa YK:n 72. yleiskokousviikon alla. Julistus luovutettiin Suomen YK-suurlähettiläs Kai Sauerille ja sen lisäksi delegaatio tapasi muun muassa UNICEF:in ja UNFPA:n suomalaisia virkamiehiä. Projekti sai innostuneen vastaanoton ja paljon kannustavaa palautetta. Tapaaminen poiki uusia kontakteja ja keskusteluissa käytiin läpi muun muassa konkreettisia tapoja viedä nuorten julistusta eteenpäin niin Suomessa kuin jalkauttaa toimintamallia maailmalle.

Delegaation nuorille edustajille Janette Sorsimolle ja Touko Uotilalle on erittäin tärkeää, että nuorten ajatukset tulevat kuuluviin ja ne otetaan huomioon kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanossa. “Nuoret ovat valmiita panostamaan kestävämmän ja yhdenvertaisemman maailman rakentamiseen omilla teoillaan ja toivovat aktiivista otetta myös päättäjiltä”, toteaa Uotila. “Nuorten julistus ei saakaan jäädä vain sanahelinäksi vaan sen sanoman on näyttävä käytännössä poliittisissa päätöksissä”, Sorsimo jatkaa.

Syksyn mittaan Suomeen juuri palannut delegaatio jatkaa mahdollisten verkostojen kehittämistä matkan pohjalta. Nuorten kestävän kehityksen toimijuuteen pohjautuvat YK-nuorten työpajat jatkuvat niin ikään kuluvan syksyn ja YK-nuoret ja Hämeenlinnan kaupunki jatkaa nuorten osallisuuden teemojen edistämistä ja mallintamista. Lisäksi nuorten julistus esitellään Suomen YK-nuorten 50-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä 27.10.2017 ja luovutetaan pääministeri Juha Sipilälle lasten oikeuksien päivän seminaarissa 20.11.2017 Hämeenlinnassa.

asdsad

One thought on “Tiedote: Kestävän kehityksen julistus sai hyvän vastaanoton New Yorkissa

Comments are closed.