Kotimaan toiminnan valiokunta

Mikä on Kotimaan valiokunta? Kotimaan toiminnan valiokunta on Suomen YK-nuorten osasto, jonka avulla kotimainen toiminta organisoidaan. Valiokunta pitää sisällään työryhmiä, jotka ovat keskittyneitä omaan vastuualueeseensa.

Mitä Kotimaan valiokunta tekee? Valiokunta on vastuussa YK-Nuorten näkyvyydestä kotimaassa muun muassa järjestämällä tapahtumia, oppilaitosvierailuita, työpajoja sekä huolehtimalla YK-nuorten edustuksesta relevanteissa kotimaisissa tapahtumissa. Tällaisia tapahtuvia vuonna 2017 ovat muun muassa Reaktori, Maailma kylässä ja RuutiExpo. Kotimaan valiokunta koordinoi myös YK-nuorten ja sen jäsenjärjestöjen järjestämiä kouluvierailuja.

Mikä on Kotimaan valiokunnan tavoite? Tavoite on ylläpitää ja luoda YK-nuorten ja agendamme näkyvyyttä nuorten ja opiskelijoiden parissa. Toiminnallamme tähtäämme nuorten osallistamiseen ajankohtaisiin ja heidän tärkeäksi kokemiinsa prosesseihin. Haastamme nuoria ajattelemaan globaaleja kysymyksiä ja näkemään niiden kytköksen nuorten omaan arkielämään.

Miten toimintaan voi osallistua? Voit osallistua toimintaan oman paikallisyhdistyksesi kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan valiokunnan koordinaattiin.

Kotimaan valiokunnan koordinaattori: varapuheenjohtaja Anna Hiltunen (anna.hiltunen(at)yknuoret.fi)